Snickarhjälp på bryggan vid Saxemara Båtvarv

Nu på lördag 30/5 klockan 10:30 ska vi (om ni har tid och lust samt ingenting annat bokat i den späckade kalendern) hjälpa Niklas Nyström på Saxemara båtvarv att få till bryggan som även ska agera dansbana på bästa sett.

Jag kommer själv ta båten dit på fredag kväll, så vaknar vi upp till en strålande sol och ett glatt humör.

Välkommen kära medlem
/ Ordföranden

Eskader och Saxemara båtvarv

Hej kära medlemmar

Vi i styrelsen för Blekinge Veteranbåtar har kommit fram med en aktivitetsplan för sommaren som går att avläsa under evenemang här på vår hemsida, en av aktiviteterna är vår eskader nu i sommar där vi vill ge alla chansen att tycka till.

Datumet för eskaderns är idag satt till den 27/6 alltså helgen efter midsommar, tidigt ja jag vet men det var den enda helgen vi kom överens om på mötet i vintras, så de som har tidig semester eller är pensionär har ju inga problem att följa med om man känner att man är sugen.

Målen med eskadern är Bornholm och som tillägg till denna resa finns intresse att även ha ett alternativ öster ut i vår skärgård mot Kristianopel.

Vi behöver veta vilka som intresserade av ovanstående samt behöver vi en eskaderledare för varje resa, så är ni sugna på att följa med (vi brukar ha fantastiskt roligt) samt om ni skulle kunna tänka er att leda resan (ingenting konstigt att leda resan bara att man agerar lite ansvarig för planering etc) så hör av er till mej omedelbart.

Gällande hjälp att reparera bryggan på Saxemara båtvarv så hoppas vi kunna genomföra detta den 30/5 men detta datum är inte spikat så följ vår evenemangskalender för bättre information, utskick kommer också ske så snart vi vet mer.

Till Saxemara båtvarv är det otroligt gött om ni ta med en skruvdragare så ska vi tillsammans hjälpa Niklas och ligan så gott vi kan.

Mer info kommer

Mvh
Ordföranden

Vårträff på Tjärö

Hej 

Johan Olofsson heter jag och har tagit över rollen som styrelseordföranden i Blekinge Veteranbåtar efter Bengt-Egons alla produktiva år på denna tjänst.

Vi kommer mötas upp för första gången nu efter årsmötet och sjösättning på Tjärö mellan den 15/5 – 17/5 (kristi himmelfärdshelgen).

Som de flesta vet så är det ingen drift på Tjärö i år (än så länge) men vi testar gästbryggan ändå, om det krisar och ägaren inte tillåter att vi ligger där så får vi ta seglabryggan längre söder ut.

Ni som känner att detta låter som en grymt lysande idé är hjärtligt välkomna till Tjärö denna helg för att diskutera sommarens aktiviteter och eskader, styrelsen kommer också att utföra ett litet möte någongång under denna helg, beroende på vilka som närvarar, men vi hoppas naturligtvis på så många som möjligt.

Så ta med korv eller vad ni nu vill äta och naturligtvis ett glatt humör så samlas vi på Tjärö

(en liten blänkare har jag fått från våra vänner på Karön att de ska ställa till med sjösättningsfest den 14/5 om detta kan falla er i smaken, vi är inbjudna och ett glas skumpa utlovas om ni kan bevisa att ni är trogna medlemmar i Blekinge Veteranbåtar eller Ronneby Motorbåtsklubb, hälsa Tom från Johan Olofsson)

Mvh
Styrelseordföranden
Johan Olofsson